Условно наказание за мъж, използвал фалшива диплома

32-годишният заяви пред съда, че признава вината си

Условно наказание „лишаване от свобода“ за срок от 4 месеца с 3-годишен изпитателен срок получи мъж от Каварна, ползвал фалшива диплома за основно образование. До осъдителната присъда се стигна, след като Районен съд - Добрич одобри споразумението, сключено между подсъдимия и прокуратурата. С него страните по делото приемат за безспорно установено, че на 20 октомври 2008г. в Добрич, пред служител на Сектор „Пътна полиция” при Областната дирекция на МВР - Добрич 32-годишният М. К. съзнателно е използвал неистински официален документ - свидетелство за завършено основно образование. Дипломата била привидно издадена на негово име от училище във Варна, като за самото съставяне на документа от мъжа не може да се търси наказателна отговорност.

32-годишният заяви пред съда, че признава вината си, съгласен с постигнатото споразумение и се отказва от по-нататъшното разглеждане на делото по общия ред.

Възпитателната работа с него в срока на условното осъждане беше възложена на съответния районен полицейски инспектор по местоживеене на подсъдимия. Мъжът ще плати и разноските по делото в размер на 72.83 лева.

 Определението на Районен съд - Добрич е окончателно и има последиците на влязла в сила присъда.