Л. Павлова представи приоритетите на председателството пред представители на ЕП

Посещението на министър Павлова в Страсбург продължава със срещи и с политически партии, представени в ЕП

Министър Лиляна Павлова представи програмата с приоритетите на Българското председателство по време на заседанието на Съвета на председателите на комисии на Европейския парламент (Conference of Committee Chairs) днес. Това съобщиха от пресцентъра на министерството по европрезидентството.

Интересът от страна на председателите на 22-те комисии на ЕП беше свързан с политическите приоритети. Българското председателство ще работи открито и конструктивно с Европейския парламент за постигане на видими резултати за европейските граждани.

Съветът на председателите на комисии е политическият орган на Европейския парламент, който може да отправя препоръки и предложения във връзка с работата и дневния ред на европарламента.

Посещението на министър Павлова в Страсбург продължава със срещи и с политически партии, представени в Европейския парламент – с групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите и на Европейската народна партия.

Министърът за Българското председателство е на тридневно посещение в Страсбург за срещи в различни формати, придружавана от заместник-министър Моника Панайотова, отговаряща за връзките с Европейския парламент.