ГЕРБ – Стара Загора отбеляза 11-ти рожден ден

Равносметка на изминалата година направи и областният координатор на партията Пламен Йорданов

„Благодаря ви, че през всичките тези години работим заедно, с ум и със сърце, за да имаме успехи. Затова сме и една от най-успешните организации на ГЕРБ в страната, което се вижда и признава“. Това каза пред актива на ГЕРБ в Стара Загора общинският ръководител на партията и зам.-председател на Народното събрание Емил Христов, по време на форум, на който бе отбелязан и 11-тия рожден ден партията. Той благодари за подкрепата, която получава и подчерта, че трябва да се запази темпът на работа, за да се променят към още по-добро страната, градът и местната организация на ГЕРБ. „Тук се води правилна политика. Вярвайте, че и правителството е на прав път. Щом не ни харесват от БСП, това означава, че правим нещата по почтен и честен начин“, категоричен бе Емил Христов.

Равносметка на изминалата година направи и областният координатор на партията Пламен Йорданов. “Хубаво е в края на всяка година да поглеждаме назад, за да знаем какво сме постигнали, къде сме сгрешили, къде трябва да надграждаме и работим през следващата година“, посочи той. И допълни, че в политически план 2017 г. е разделена на две. Първо  – времето до месец март и предсрочните парламентарни избори, което бе очертано с усещането за недоверие, със съмнение дали подаването на оставка от второто правителство на Борисов бе най-правилното решение. И второ – времето след като ГЕРБ отново спечели парламентарните избори. „По-важното е, че не само ги спечелихме, но и успяхме да възвърнем доверието на хората“, посочи Пламен Йорданов. И допълни, че през последните месеци се е доказало, че стабилността на правителството е от изключителна важност, за да се постигнат добри резултати в почти всички сфери.
„Избирането на Емил Христов за зам.-председател на Народното събрание е лично негов успех, но го считам и за много ценно признание за Стара Загора“, подчерта областният координатор. Той припомни, че през изминалата година, Стара Загора спечели приза „Най-добър град за живеене“, а Живко Тодоров и признанието „Кмет на гражданите“. Общината и ръководството й бяха наградени за прозрачно управление. „Изключително важно е мнението на хората за работата на местното управление, а положителната оценка се заслужава с много работа, с реално подобряване на градската среда, на инфраструктурата, спортния и културния живот“, посочи Пламен Йорданов. Той подчерта, че Старозагорски регион има изключително активни народни представители от ГЕРБ. И отбеляза една от добрите инициативи, които Маноил Манев поде в парламента, в подкрепа на идеята на кмета Живко Тодоров за промяна в законите засягащи общинска полиция и възможността кметовете да глобяват нарушители на пътя. За промени в Закона за пътищата се борят също Радостин Танев и Борис Кърчев.

Областният координатор засегна и всяка от 11-те общини в областта. „Един от големите ни успехи е кметът на Раднево Теньо Тенев. Той успя да се докаже като успешен градоначалник от ГЕРБ още през първия си мандат, въпреки тежката обстановка, при която пое управлението“, каза Пламен Йорданов. Той обобщи, че към днешна дата Община Раднево е в изключително добро финансово състояние, същевременно там предстои изпълнението на още много проекти. Казанлък има успешен кмет вече втори мандат. Галина Стоянова е разпознаваема и работи с голям хъс и амбиция. Община Мъглиж е сред малките, но най-борбени общини. Кметът на Гурково също заслужава адмирации. Пламен Йорданов поздрави и всички структури и ръководства на ГЕРБ в общините, в които партията няма кметове и им пожела да работят и занапред, за да може да се поздравят с успех на следващите местни избори.

„Без активната работа на всички присъдружни организации – Младежи, Жени, Предприемачи, Старейшини, на кварталните организации – нещата нямаше да се получават“, посочи областният координатор.
Той, заедно с Емил Христов пожелаха на всички да вярват в общата кауза и да я отстояват ежедневно. По случай предстоящите празници - да са здрави и щастиви семействата им.

На събитието в конферентната зала на хотел „Мериан палас“ присъстваха още народните представители от ГЕРБ, кметове и зам.-кметове на общини, общинските ръководители на партията, общинските съветници и ръководството на ГЕРБ в Стара Загора, както и стотици членове на местната структура.