СО продължава еко-акцията за събиране на стари гуми от домакинствата

Вижте къде са новите стационарни и мобилни пунктове

Столична община, чрез Столичен инспекторат и районна администрация „Младост“ за втора поредна седмица продължават събирането на стари гуми от домакинствата. Целта на инициативата е да се намали възможността този вид отпадък да се изхвърля безразборно и да не се замърсява околната среда.
На 16 и 17 декември /събота и неделя/ от 09.00ч до 15.00ч. жителите на район „Младост“ ще имат възможност да се освободят от старите си гуми.
За целта се откриват стационарни пунктове и мобилен пункт.
Адреси на пет временни стационарни пункта:
-    кв. „Горубляне“ – ул. „Цветна градина“ до Стадиона;
-    ж.к. „Младост 4“, ул. „проф. Александър Танев“, терен срещу колелото
на автобуси с № 213, 76;
-    ж.к. „Младост 3“, ул. Жечо Гюмюшев“, терен преди пресечката с ул.
„инж. Георги Белов“;
-    ж.к. „Младост 1“, ул. „митрополит Серафим Сливенски“ на терен до
дърводелски цех;
-    ж.к. „Младост 1“, ул. „проф. Марко Семов“ и ул. „Андрей Сахаров“;

Мобилен пункт за заявка
За кв. „Горубляне“ и ж.к. „Младост 2“ има мобилен пункт, като на телефон: 0882- 271- 215 може да подадете информация за точния адрес, от които трябва да се вземат гумите.

От проведената инициатива в район „Овча купел“ през изминалата седмица бяха събрани 960 бр. гуми предадени от гражданите.
Напомняме, че търговските обекти / автосервизи и пунктове за смяна на излезли от употреба гуми/ са задължени да имат сключен договор с лицензирана фирма, на която да предават събраните гуми. Всеки обект, който нарушава разпоредбите на законодателството подлежи на санкция в размер от 1400 до 4000лв.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен