В. Рашидов: Има теч на пари в здравеопазването

С годините омърсихме и професията "лекар"

"От 23 години все се увеличават парите за здравеопазването и хората все се оплакват, че не са достатъчно. Ясно е, че има теч. Когато се спре течът, може да има възможности и за лекарства, и за лечение”. Това заяви пред Нова Телевизия бившият министър на културата Вежди Рашидов, ден след като депутатите преодоляха ветото на президента Румен Радев и наложиха окончателно мораториума върху новите лекарства и терапии.

Той коментира емоционалния дебат в парламента, който премина в лични изповеди, като „безсмислен”: „Той не беше политически. Това беше грозното”.

"За първи път министър говори много ясно за проблема и даде диагноза на заболяването. Надявам се сега да започне лечението. Бих задал въпроса: „От днес ли е проблемът или той съществува отдавна?”. С годините омърсихме и професията "лекар", заяви Рашидов.

По случай 66-годишния си рожден ден, той организира изложба на личната си колекция от шедьоври на големи художници. Тя ще продължи месец. "Близо 45 години съм събирал тази колекция. Купувал съм ги от пазари, антиквариати. Обичам и да събирам творбите на колегите си, и да рисувам", каза той.