На 8 декември са заловени 8 шофьори, употребили наркотици

Общество

15-12-2017, 10:53

Снимка:

bnt.bg/кадър

Автор:

Дани Стоянов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Тече полицейска акция срещу пияни и дрогирани шофьори

Българите се подготвиха и всички водачи на МПС вече знаят какво да правят

В навечерието на студентския празник в периода от 7-10 декември има 18 случая след употреба на наркотици и 45 случая с алкохол. От началото на зимния сезон са проверени над 45 000 автомобила като са наложени повече от 19 000 санкции. По отношение на гумите има значително по-малко нарушения - 390 случая, при които са установени нарушители за разкъсани или иззети нарушения. Това каза в ефира на БНТ инспектор Мария Ботева от "Пътна полиция".

"Българите се подготвиха и всички водачи на МПС вече знаят какво да правят. Резултатите от акция "Зима" са доста шокиращи. От страна на водачите най-често нарушение през ноември, е, че има неизправности по осветителните системи, чистачки или устройствата за течност", обясни тя.

Ботева увери, че преди празниците Пътна полиция ще бъде на изходите на всички големи градове, към ГКПП , курортни комплекси, където се очаква усилен трафик.

Мария Ботева изнесе още данни като съобщи, че има 4290 случая с прекратяване на регистрациите на собственици, които са си позволили да шофират след употреба на алкохол, а 894 са за наркотични вещества.