Над 12 000 граждани в община Генерал Тошево могат да дадат вота си на предстоящия референдум

На 17 декември ще бъдат отворени 47 секции в 42 населени места

В референдума в община Генерал Тошево, който ще се състои на 17 декември по повод инвестиционното намерение за добив на газ от находището "Спасово", могат да дадат своя глас 12 465 граждани, съобщиха от общината. В деня на допитването ще бъдат отворени 47 секции в 42 населени места.
Кметът на Генерал Тошево Валентин Димитров в обръщение към гражданите апелира да упражнят вота си. "Нашият глас е най-силният законов инструмент,с който можем да определяме посоката на развитие на мястото, където живеем", заявява Димитров.
На референдума гражданите трябва да се произнесат по въпроса "Против ли сте община Генерал Тошево чрез общинския съвет или кмета на общината да одобрява устройствени планове, определящи територии за проучване, добив,преработка на следните подземни богатства: нефт, природен газ, твърди горива, минни отпадъци?".
Общинският съвет в Генерал Тошево взе решение за допитването след протести при обществените обсъждания на доклада за оценка на въздействието върху околната среда на инвестиционното предложение на "Русгеоком БГ" ЕАД за експлоатация на находището.