Добруджа 07 не успя да се противопостави на Нефтохимик

Спорт

16-12-2017, 09:33

Снимка:

DobrichUtre.bg

Автор:

dobrichutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Победа на Добруджа 07 срещу Миньор (видео)

Добруджа 07 посреща Левски

В отделните части 18:25, 18:25 и 22:25

Добруджа 07 загуби първия си мач от новия полусезон. Срещата с шампиона Нефтохимик се игра в зала Добротица и завърши при категоричното 0:3. В отделните части 18:25, 18:25 и 22:25.
Добруджанци играха равностойно едва в третата част, когато имаха и възможност да стигнат до спечелване на гейма, независимо, че започнаха лошо и на второто задължително прекъсване имаха пасив от 6 т. (10:16) Постепенно те успяха, след няколко грешни отигравания на бургазлии, да сведат разликата до 2 т. за 20:22. Найденов взе таймаут, след който за опитните национали не бе проблем да приключат  мача при 22:25.
На терена след контузия се появи капитанът Димитър Маринков, който се включи  успешно при посрещането, но и това не помогна на добруджанци срещу перфектно балансирания тим на Найден Найденов. Самият той призна, че в този мач за първи път от дълго време неговите състезатели са показали отлична концентрация и добра спойка, благодарение на класата на Николай Учиков.
Добруджа допусна цял гейм грешки-26, от които 15 при начален удар. Блокадата на домакините също не заработи и те успяха да реализират едва 3 точки от този елемент.
Лошата новина е, че след контузиите на Маринков, Христосков и Жулиен Георгиев, отборът ще се лиши за повече от два месеца от Мартин Мечкаров, който има проблеми с черния дроб.
14 точки отбеляза за Добруджа Жулиен Георгиев, 6 т. добави Денис Чавдаров. Най-резултатен за Нефтохимик бе Учиков – 18 т. (2 блока, 1 ас и 15 т. от атака)
 Вижте изявленията на Жулиен Георгиев, Дичитър Маринков и на ст.треньорите Петър Пенев и Найден Найденов
  Репортаж на Дана Михайлова, Стефан Калев и Павлина Живкова

Източник:  МГ Добруджа