ГЕРБ поздрави читалището в с. Смолница за неговата 75-годишнина

Общинският председател и член на областното ръководство на ГЕРБ Марин Хаджийски връчи телевизор от името на народните представители Даниела Димитрова и вицеадмирал Пламен Манушев и на общинското ръководство

Представители на областното и общинско ръководства на ПП ГЕРБ споделиха празника на Народно читалище „Стефан Караджа 1942 година“ в село Смолница, община Добричка. Сред гостите бяха кметът на общината Тошко Петков и зам.-кметът Илдъз Юнус, общинските съветници от ГЕРБ Димитър Чернев, Марин Хаджийски и Светослав Димитров, кметове на населени места, традиционни дарители на културно-просветното средище.

Историята на читалището и многобройните му изяви и отличия припомни председателят на Читалищното настоятелство и кмет на селото Петранка Георгиева.

Общинският председател и член на областното ръководство на ГЕРБ Марин Хаджийски връчи телевизор от името на народните представители Даниела Димитрова и вицеадмирал Пламен Манушев и на общинското ръководство. Той прочете и поздравителен адрес до ръководството и самодейците от читалището. В него се казва: „Уважаеми самодейци, днесВие сте сред най-ревностните пазители на богатото фолклорно наследство, на прекрасните български народни традиции. Празникът е признание за Вас, които със своя труд, талант и всеотдайност оживявате и обогатявате битието на с. Смолница с онова, което днес ни е така необходимо – духовността. Продължавайте да работите и занапред със същата сърцатост и ентусиазъм и дани радвате със своите успехи!“

На сцената се представиха читалищните колективи от  Народно читалище „Стефан Караджа 1942 година“ в село Смолница, танцова формация от ОУ „КлиментОхридски”, ФТЦ „Здравец“ и певческа група за автентичен фолклор към НЧ „Напредък – 1942 г.“ – с. Дончево. Клуб „Веселчани“ – Добрич представи обичая Коледуване.

Емоционалният празник завърши с обща снимка на участниците в концерта.