Общинският съвет в Стара Загора е приел 619 решения за 2017 година

Единственото оспорено от областния управител решение е за Подробния устройствен план на квартал "Бедечка"

Общо 619 решения са приели общинските съветници на Стара Загора през тази година. Това обяви на пресконференция председателят на Общинския съвет Таньо Брайков. Средно на заседание решенията са били по 60-70. По думите му цифрите нареждат Съвета веднага след тези на Столичния общински съвет и във Варна.
Единственото оспорено от областния управител Гергана Микова решение е за Подробния устройствен план на квартал "Бедечка" с мотива, че за втората част на проекта не е проведено обществено обсъждане. Все още Административен съд не е дал ход на делото, тъй като една част от собствениците на земи поискаха да бъдат конституирани като страни, но им бе отказано. Те обжалват пред ВАС и чак след неговото произнасяне се очаква да бъде даден ход на делото в АС, припомни председателят на Общинския съвет в Стара Загора Таньо Брайков.
Проведохме една доста успешна политика по ликвидиране на съсобственост, отбеляза Брайков и посочи сред важните решения тези, свързани с разпореждане с общинска собственост, отдаване под наем, продажби на общински жилища и имоти, разрешения за изработване на подробни устройствени планове и приемането им.