Инициативата „Дари усмивка на дете“ зарадва над 400 деца

Общество

21-12-2017, 06:49

Снимка:

maxpixel

Автор:

Дани Стоянов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Продължава инициативата „Да украсим София за Коледа”

Щастлив съм, че в навечерието на тези светли празници съм сред децата, каза Бисер Петков

В навечерието на Коледните и Новогодишни празници министърът на труда и социалната политика Бисер Петков и неговите заместници се включиха в благотворителната инициатива „Дари усмивка на дете“, организирана от министерството. В седмицата преди Коледа те посетиха домове за деца, лишени от родителски грижи и центрове за настаняване от семеен тип за деца и младежи в цялата страна и зарадваха техните възпитаници с коледни подаръци.

„Щастлив съм, че в навечерието на тези светли празници съм сред децата от Дом „Констанца Ляпчева“ в гр. Долна Баня и сред хората, които се грижат за тях“, каза министър Петков, като благодари на кмета и на общинското ръководство за активността на общината за значителния брой социални услуги, които предоставят. Министър Петков поздрави децата с настъпващите празници, като им пожела много здраве, щастие и повече усмивки. „Пожелавам Ви да имате мечти и да ги сбъдвате. Бъдете добри приятели, взаимно си помагайте, учете се добре, за да имате сполука напред в живота“, обърна се министърът към децата.

Заместник- министър Росица Димитрова посети Домове за деца, лишени от родителска грижа в Пловдив и Дом за деца, лишени от родителска грижа в с. Разлив, община Правец. Тя им пожела да вярват в чудеса не само на Коледа, а към реализирането на всяка цел да подхождат със сърце и много желание.

Коледни подаръци и много настроение донесе в Домовете за деца, лишени от родителска грижа в Стара Загора заместник-министър Султанка Петрова. Тя зарадва малчуганите с лакомства и подаръци. Д-р Султанка Петрова благодари на служителите, които се грижат за децата и ги увери, че в нейно лице имат верен приятел. „За мен беше удоволствие да се срещна с децата и лично да се запозная с тях, както и с героинята Мария Стоилова, която миналата година спаси човешки живот“, заяви д-р Петрова.

Заместник-министър Зорница Русинова зарадва с подаръци децата от два центъра за настаняване от семеен тип в Благоевград. Тя се запозна с условията, при които живеят децата след процеса на деинституционализация и увери, че Министерството на труда и социалната политика се стреми да осигури живот, който е близък до семейната среда за всички деца.

Заместник-министър Лазар Лазаров посети Дома за деца, лишени от родителска грижа във Враца. Той пожела на децата много здраве и късмет и им разясни възможностите за предоставяне на услуги за намиране на работа след напускане на дома.