На Лесово задържаха ментета на световни марки

Животът

22-12-2017, 14:11

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Задържаха 25 кг хероин в ТИР с двойно дъно на "Лесово"

Возилото било селектирано за отделна специализирана проверка. При третиране с рентген било установено, че товарът отговаря на декларираните стоки

Митничарите на Лесово задържаха 2 435 броя облекла, спортни комплекти и чанти с лога на световноизвестни марки задържаха митнически и гранични служители на ГКПП-"Лесово". Те пристигнали на трасе „Входящи товарни автомобили" с унгарски камион, превозващ текстилни изделия от Турция за Румъния.

Возилото било селектирано за отделна специализирана проверка. При третиране с рентген било установено, че товарът отговаря на декларираните стоки, но между тях митническите служители открили голямо количество фалшифицирани облекла и чанти с лога на световноизвестни марки.

Те били 245 дамски шалове и 105 дамски кожени чанти  „Гучи",  100 броя спортни екипи с лога на  „Емпорио Армани" и „Ферари",  55 броя суитчъри „Томи Хилфигер", 20 якета „Монклер" и „Канада Гоз", 100 комплекта дамско бельо с лого  „Келвин Клайн" и  1 810 броя мъжко бельо с лога на „Келвин Клайн", „Томи Хилфигер" и „Армани".
В изпълнение на Регламент (ЕС) № 608/2013 и  Закона за марките и географските означения, стоките, нарушаващи права на интелектуалната собственост, са задържани. По случая са предприети  действия за уведомяване на правопритежателите на съответните търговски марки.