В Холандия арестуваха четирима заподозрени в терористична дейност

Задържаните остават в ареста в очакване на поява пред съда

Холандската полиция арестува четирима души, единият от които е швед, по подозрение за участие в дейности, свързани с тероризъм, съобщиха от прокуратурата.
"Полицията на Ротердам задържа четирима мъже, включително един швед, заподозрени в участие в свързани с тероризъм действия", казаха от прокуратурата.

Единият от задържаните, 29-годишен, пристигнал в неделя с полет от Стокхолм, докато останалите трима – на 2-,23 и 30 години – пристигнали от градовете Влаардинген, Делфт и Гоуда в югозападните райони на страната.
Полицията претърси три жилища в трите града и се сдоби с информация, но не откри оръжия или експлозиви. Задържаните остават в ареста в очакване на поява пред съда.
Холандски гражданин беше осъден през ноември на четири години затвор за подготвянето на терористична атака, след като след ареста му в Ротердам миналата година полицията откри пушка и голямо количество фойерверки. При друг случай холандски военен простреля мъж, въоръжен с нож, на летище „Шипол“ в Австердам, но властите казаха, че случаят няма връзка с тероризъм.

Засега Холандия остава извън вълната от терористични атаки, които разтърсиха европейските ѝ съседи през последните години.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"