Откриха над 300 кутии контрабандни цигари в специален тайник

Крими

28-12-2017, 10:58

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

На Лесово задържаха ментета на световни марки

Митническите служители на "Лесово" проверили щателно румънски ТИР

6 600 къса /330 кутии/ контрабандни цигари иззеха от тайник на камион с румънска регистрация митнически и гранични служители на ГКПП-"Лесово".
Товарният автомобил е пристигнал на 16 декември, около 09.00 часа на Митнически пункт Лесовона трасе „Входящи товарни автомобили". Превозвал е метални профили от Турция за Румъния, управляван от румънски гражданин.

Шофьорът е заявил, че не пренася лични вещи или други стоки и валутни ценности, подлежащи на деклариране. Превозното средство е селектирано за митническа проверка от екип на митническа мобилна група.

При проверката, митническите служители откриват във фабрична кухина в кабината, над двигателя и закрепени за шасито на полуремаркето, укрити 330 кутии цигари, от които 70 кутии цигари с марка „Асос Примиум Ред", 230 кутии цигари с марка „Карелиа Оме Суперслимс" и 30 кутии цигари „Карелиа Слимс", всички с надписи на кутиите „For Duty Free Sale Only".

Контрабандните цигари са иззети. Срещу шофьора на камиона е съставен акт за нарушение на Закона за митниците.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен