Вкусно меню предложи за Нова година Кухнята за бедни в Благоевград

Известен благоевградски ресторант отново сготви основното ядене

За Нова година Кухнята за бедни при черквата "Свети Николай Чудотворец" в Благоевград отново се погрижи за своите питомци и им поднесе истински празничен обяд. Екипът на известен благоевградски ресторант отново сготви вкусно. Към основното ястие, от кухнята добавиха хляб, пакетчета с плодове и пакетче вафли за всеки.

Хората са много благодарни за пакетите, предоставени миналата седмица за Рождество, съобщиха от кухнята. Ваня почерпи с бонбони всички за новата си внучка Божидара. Една много възрастна жена с патерици донесе кекс, няколко баби чорапи, които отидоха в църквата за продажба. В Кухнята получиха подарък и две бутилки вино, които подариха на някои от мъжете. На всички деца, които знаеха, подариха  шоколад или лакомство. Минаха освен майките на накрозависими и някои от зависимите момчета, а тази неделя се появиха и две "работещи" момичета, които за първи път идваха, но хапнаха с удоволствие.

Екипът на кухнята се моли Бог да им помогне и на тях да се измъкнат...

Ако искате да получите повече информация как може да сте полезни на инициативата, може да отидете на място в църквата "Св. Николай Чудотворец" или в Православния информационен център на Неврокопска света митрополия, намиращ се на ул. "Тракия"- 3 в Благоевград. Необходимо е само желание!

На тези места може и да се осведомите за текущите работилници и школи, които църквата организира - хорово пеене, иконопис, неделно училище и журналистически клуб.

Информация за текущите нужди на църквата и кухнята също може да откривате, ако се присъедините във фейсбук групата "Ако си дал на другия".