Несебърски клуб с най-много медали във ветроходството през 2017

Спорт

03-01-2018, 13:34

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Повече от 300 ветроходци порят вълните край Бургас

През 2017 те имат най-много спортисти, включени в националните отбори на федерацията

Общински морски клуб "Несебър 2000" са шампионите на 2017година по брой спечелени медали. Това стана ясно след като Българската федерация по ветроходство публикува националните ранглисти. През изминалата година за несебърските ветроходци успяха не само да изпреварят конкуренцията и да завоюват престижни отличия, но и да получат заслужено признание за постигнатите успехи.

За блестящото си представяне по време на Европейското първенство във Франция, Фондация „Кор Кароли“ награди Иван Димов от клуба, който завоюва мечтаното за България ІV-то място по време на престижния форум. Димов, заедно със съотборника си Димитър Вангелов се наредиха и в топ 10 на най-изявените спортисти в Община Несебър. Шестима от състезателите на "Несебър 2000"  пък са номинирани за най-добрите ветроходци на страната в класацията на Българската федерация.

Безспорните качества на състезателите от ОМК "Несебър 2000" се доказаха и с факта, че това е българският клуб, който може да се определи като гръбнака на националите ни. През 2017 клубът има най-много спортисти, включени в националните отбори на федерацията – 16, най-голям брой спечелени медали от държавните първенства – 29 и още 14 призови места /от 4-то до 12-то място/.