Кървави боеве с питбули в Добрич

Крими

05-01-2018, 07:50

Снимка:

pixabay.com

Автор:

dobrichutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Психичноболен пациент с питбул нападна медици

Полицията и прокуратурата разследват случая

Полицията и прокуратурата проверяват Радослав П., който организира системно кървави кучешки боеве, научи „Монитор”. Отлежданите от него питбули разкъсвали улични кучета. Сигналът е подаден от група във „Фейсбук“, която показва и клипчета с издевателства над четириногите, пуснати от самия Радослав.

Според информацията в групата „Dog help-bg“ Радослав сам се хвалил, че организира боеве и според него това е бизнес.

Неговите хора залавят улични кучета, избиват им зъбите и после кучетата на Радослав, с прякор Рафа, се обучават върху уличните песове. В крайна сметка уличните четириноги биват оставяни да умрат в страшни мъки.

Рафа организира кучешки боеве със залагания, като използвал отглежданите специално за това питбули. Защитниците на четириногите в социалните мрежи припомнят, че това е престъпление по член 325, ал.1, т.2 от НК.

Радослав работи в автомивката до ЛИДЛ в Добрич и вече си е изтрил „Фейсбук“ профила. Според източници на „Монитор” за гаврата му с кучетата се е разбрало случайно. Рафа си продал мобилния телефон, но забравил да изтрие изродските клипчета с животните и

новия собственик на апарата останал потресен от видяното

Това е втори подобен скандален случай, с който се занимава прокуратурата в Добрич. Преди няколко месеца Росен Захариев - собственик на развъдник за кучета в с. Стефаново, Добричко, бе уличен, че измъчвал и пребивал животните в развъдника си. Обучавал ги да разкъсват други животни и да се бият помежду си, като заснемал видеоклипове и правил снимки на зверствата, след което ги публикувал в социалните мрежи. Росен отглеждал около 40 питбула.

Ива Димитрова

Източник: Монитор