Балон с туристи падна в Египет - човек загина

Свят

05-01-2018, 15:51

Снимка:

pixabay.com

Автор:

Дани Стоянов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Студеното време в САЩ е взело 17 жертви

Според местни медии причина за трагедията вероятно е силният вятър

Един човек загина и 12 бяха ранени при падането на балон с туристи близо до египетския град Луксор, предадоха световните агенции, цитира БНТ. В балона е имало 20 туристи от различни националности.

Според местни медии причина за трагедията вероятно е силният вятър. Балонът е летял около 45 минути и е достигнал височина от 450 метра, преди пилотът му да изгуби контрол и да падне в планинска местност.

Противоречива е информацията за загиналия. Египетското министерство на здравеопазването каза, че жертвата на трагедията е жена, но не съобщи подробности за състоянието на 12-те ранени, предаде Ройтерс. Според в. "Ал Анхар" жертвата е американски гражданин, а ранените са няколко чужденци, чиято националност не се уточнява, предаде ДПА. Агенция Франс прес съобщава, че жертвата е южноафрикански турист.

Това е втора подобна злополука с балон в Луксор за последните пет години. През февруари 2013 г. 19 туристи, сред които британци, французи, унгарци и японци, загинаха с балон, който се подпали, докато летеше над Луксор и падна от 305 метра височина. През 2009 г. 13 чужди туристи бяха ранени, когато балонът, на който се бяха качили, се удари в стълб. След тези два случая властите прекратиха екскурзиите с балони за два месеца.