Берое обърна Хасково 2012

Спорт

07-01-2018, 17:01

Снимка:

pixabay.com

Автор:

starazagorautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

150 деца от детските градини в Добрич се занимават с баскетбол (видео)

И спечели Източния регион

Берое Стара Загора спечели регион Изток на женската А група. В последния мач от редовния сезон баскетболистките на Таня Гатева записаха драматичен обрат у дома срещу шампиона Хасково 2012 с 80-69. Загубата бе първа за гостите в шампионата.

След този мач и двата тима са с баланс 7-1, но Берое Стара Загора излиза на първата позиция заради предимство в точките в директните мачове.

Берое Стара Загора се класира директно за Първата четворка заедно с отбора на Монтана 2003, който спечели регион Запад. Хасково 2012 трябваше да играе бараж, но заради отказа на Шампион 2006, също попада сред първите четири отбора. Последният тим сред тях ще бъде определен от баража между Славия и Рилски спортист.

Двубоят започна много равностойно с честа смяна на водачеството. Постепенно обаче гостите взеха инициативата и след десет минути игра водеха с 25-19. Те продължиха да увеличават разликата в своя полза и на почивката тя бе 12 точки. След паузата играта бе много равностойна, а преди последната част Хасково 2012 имаше аванс от 10 точки. Берое Стара Загора обаче заигра много силно в заключителните минути и стигна до пълен обрат, като успя да спечели и с необходимата разлика.

С ключова роля за успеха бе Теодора Динева, която отбеляза 31 точки. Габриела Костова има 13.

За Хасково 2012 Милена Томова завърши с дабъл-дабъл от 22 точки и 12 борби. Зорница Костова вкара 19 точки, с 16 е Виолина Кочева.

В друг мач, изигран по-рано днес, Рилски спортист се наложи над Асеновец 2005 като гост с 58-53. Тимът на Борислав Трифонов завършва на третото място на Изток и ще играе бараж за първата четворка срещу Славия, докато съперникът им остава на последната позиция.

Двата тима играха на приливи и отливи през целия мач. Те си размениха по една част през първото полувреме, като на почивката Рилски спортист имаше аванс от 3 точки. Гостите от Самоков изиграха много силна трета четвърт, след която преднината им бе 13 точки. Асеновец 2005 опита да се върне в мача и бе близо до обрат в края, но не успя.

Християна Николова и Моника-Лъки Радойкова отбелязаха по 12 точки за победителите. За домакините Петя Аргирова вкара 16, с 15 е Христина Гераскова.

Източник: bgbasket.com