Бургаското социално предприятие прави сувенири за председателството

Животът

08-01-2018, 15:20

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

"Морски знаци" ще продава сувенири в онлайн магазин

700 несесери и още толкова ключодържатели ще бъдат изработени в ателието на "Морски знаци"

Бургаското социално предприятие "Морски знаци" произвежда сувенири, които ще бъдат давани като подаръци по време на Българското председателство на Съвета на ЕС. Дружеството е кандидатствало с проекти за изработка на рекламни материали, които са били одобрени.

700 несесери и още толкова ключодържатели ще бъдат изработени в ателието на "Морски знаци". Сувенирите са от естествени материали и са украсени с традиционна българска шевица. Така чрез тях ще бъде представено част от културното богатство на страната ни по време на Българското европредседателство.

В социалното предприятие "Морски знаци", създадено от Община Бургас, работят хора с увреждания и самотни майки. Всички те приемат като признание задачата да изработят артикулите, които ще рекламират страната ни по време на важния форум.

Социалното предприятие работи вече пета година. В него се изработват различни сувенири, които представят Бургас, неговите туристически обекти и културни събития. Всеки може да открие артикулите в магазинчетата на "Морски знаци" на Автогара "Юг", при Часовника и ТК "Акве калиде". По време на летния сезон магазинчета работят и на пл. Тройката, пл. Кирил и Методий, Пясъчния фестивал и остров Света Анастасия.