Купа България: "Добруджа 07" е на финал! (видео)

Спорт

09-01-2018, 10:14

Снимка:

Кадър: Добруджа ТВ

Автор:

dobrichutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Добруджа 07 не успя да се противопостави на Нефтохимик

Добруджа 07 посреща Левски

В отделните части 21:25, 25:19, 25:20, 19:25 и 15:12 в тайбрека

Добруджа 07 успя да отстрани силната селекция на Левски и да се класира за финалния турнир Купа България, който ще се проведе в края на седмицата в Монтана. Момчетата на ст.треньора Петър Пенев показаха абсолютен отборен дух и се наложиха макар и трудно над отбора на Владо Николов с 3:2 гейма. В отделните части 21:25, 25:19, 25:20, 19:25 и 15:12 в тайбрека.
Добруджа започна добре в първи гейм и на двете технически прекъсвания имаше преднина пред своя съперник. (8:7 и 16:14) Добрата игра на новопривлечения руснак Евгений Баннов направи разликата в този гейм и гостите го затвориха при 25:21.
Добруджанци останаха в мача, надигравайки Левски във втората част, благодарение на отличните отигравания в атака на Жулиен Георгиев и разнообразната игра на плеймейкъра Денимир Димитров, даваща възможност за изява на всички играчи от отбора на домакините. Така те затвориха частта при категоричното 25:19.
По аналогичен начин се разви и третата част, Добруджа имаше точка преднина на първата задължителна почивка, след което последва серия от грешни начални удари от двете страни на игрището, а блокадата се превърна в основното оръжие на домакините и те постигнаха резултат 25:20.
Левски стегна редиците в четвъртия решителен гейм и успя да се справи чрез отличните отигравания на капитана Мляков, както и на добре включилия се Гордан Люцканов, заменил още в началото на срещата Симеон Александров. Сините затвориха гейма  при 25:19, за да влезе играта в тайбрек.
Заключителната пета част започна зле за домакините и те губеха с 1: 4, когато Пенев взе прекъсване и неговите състезатели успяха да изравнят за 4: 4. Играта продължи точка за точка, а полетата бяха разменени при 8:7 за Добруджа. Отлично отиграване на Арнаудов в центъра, блок на Нешев и три безответни атаки на Жулиен Георгиев донесоха победата за радост на хилядата души в зала Добротица.
Топ реализатори с по 23 точки са Евгений Баннов и Смилен Мляков от Левски, за Добруджа Жулиен Георгиев отбеляза 18 т., Денис Чавдаров и Невен Нешев добавиха по 14 т. за победата.
  След приключване на днешните мачове за финалите в Монтана се  класират   Нефтохимик, Марек, Миньор, Хебър и Добруджа, които ще се присъединят към Пирин, ЦСКА и Монтана. Жребият ще се тегли утре в 11.30 ч.
Изявления на Невен Нешев, Петър Пенев и Владо Николов
Репортаж на Дана Михайлова, Стефан Калев и Павлина Живкова

Източник: МГ Добруджа