140 сигнала са подадени на Горещия телефон в Община Стара Загора

От 8 до 11 януари

На безплатния Горещ телефон на Община Стара Загора 0800 157 37, от 8 до 11 януари са подадени общо над 140 сигнала, от тях за неправилно паркирани превозни средства са близо 60. За два автомобила, намиращи се на ул. „Хаджи Д. Асенов“ №37 и №39, с включени денонощно фарове и аларми също е сигнализирано, както и за 3 броя изоставени МПС в кв. „Железник“ и 1 брой, без регистрационни номера, на адрес бул. „Патриарх Евтимий“ №21.
Граждани са съобщили през седмицата още за неработещо парно в СУ „Иван Вазов“. След направена проверка от Отдел „Образование“ на Община Стара Загора не е установена липса на отопление. Сигнал е получен и за счупени прозорци на друго старозагорско училище - СУ „Христо Смирненски“, насочен е към ОД на МВР. Към компетентните органи е насочена и информация, получена на Горещия телефон, за две жени с неморално поведение в района на Станционната градина.
Сигнали има и за нарушаване на графика на автобусния междуградски и градски транспорт. Направени са проверки в системата. В следствие на подадени сигнали има подменен капак на шахта в кв. “Индустриален”, обезопасена е друга на бул. „Хан Аспарух“, отремонтирано е улично осветление по ул. „Боруйград“, както и няколко автомата за почасово паркиране в града.
Съставен е акт за установяване на административно нарушение (АУАН) на гражданин, който след съставен такъв през ноември, м.г., продължава да използва двор на адрес ул. „Христо Ботев“ №84 за разходка на домашно куче без каишка.
Информация е получена още за течове на вода, запушени канализационни шахти и други. Сигнализирано е и за безстопанствени кучета на ул. „В. Верещагин“ №67. Старозагорка е подала оплакване, че е била нападната от такива в района на Автогарата.
Община Стара Загора е отреагирала на сигналите, за които има правомощия, а останалите са насочени към компетентните органи. На гражданите е върната обратна информация.