Четири от отборите на Академията започнаха подготовка за пролетния полусезон

Някой стартираха и с контролните срещи

Четири от отборите в детско-юношеската школа на „Берое“ започнаха подготовка за пролетния полусезон. Първи занимания още през миналата седмица подновиха тимовете на „Берое“ 2004 и „Берое“ U17. През тази седмица към тях се присъединиха най-големите представители на „Берое“ в Елитните групи – „Берое“ U19  и „Берое“ U13.

Четирите състава тренират на изкуствения терен над стадион „Берое“, а някои от тях вече започнаха и с контролните срещи. През миналата седмица „Берое“ 2004 записа две победи в приятелските мачове – срещу „Чирпан“ U15 и „Димитровград“ U15. Тимът, воден от наставника Радостин Александров ще изиграе още две контроли до края на януари – срещу „Розова долина“ U15 на 21 януари и срещу „Локомотив“ (Пловдив) на 27 януари.

Първи контроли в края на тази седмица ще изиграят и отборите на „Берое“, които участват в Елитните групи. „Берое“ U19 и „Берое“ U17, водени от Иван Гаджев и Тодор Станев се изправят един срещу други в двустранна игра в събота.

Към тима, воден от Иван Гаджев, който започна подготовка в понеделник се присъединиха двама играчи от „Берое“ U17 – Сафет Ферад и Христо Иванов. Очаква се същото да направи и Стоян Иванов, който обаче се възстановява от вирусно заболяване.

За мачовете от втората част на първенството в Елитната група до 17 г. пък наставникът Тодор Станев ще може да разчита на Пламен Пенев, Никола Маринов и Георги Маджаров, които са част от тима на полуфиналиста в турнира за Купата на България „Берое“ 2002. Тримата ще вземат участие и в петте контроли на „Берое“ U17 – срещу „Ботев“ (Пловдив), „Нефтохимик“, „Верея“ и на два пъти срещу „Локомотив“ (Пловдив).

Източник: beroe.bg