Зам. -министърът на културата Р. Димитров проведе среща с Областния управител

Добруджанци

19-01-2018, 16:46

Снимка:

Пресцентър Областна управа

Автор:

dobrichutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Министерството на културата дава 350 000 лева за ремонт на покрива на театъра

Двата театъра в Добрич – драматичния и кукления, са пример за добър мениджмънт

Заместник-министърът на културата Румен Димитров бе на визита в Добрич и проведе работна среща с Областния управител Красимир Кирилов. Поводът за визитата на заместник-министър Димитров е състоянието на сградния фонд на двата добрички театъра – драматичен театър „Йордан Йовков“ и Държавен куклен театър „Дора Габе.

Припомняме, че със съдействието на народния представител от ПП ГЕРБ Даниела Димитрова, тя и директорът на ДТ „Й. Йовков“ проведоха среща с министъра на културата Боил Банов.

Заместник-министър Р. Димитров бе в Добрич, за да се запознае на място със състоянието на двата културни института. На срещата, чийто домакин бе Областният управител Красимир Кирилов, присъстваха директорът на ДТ „Й. Йовков“ Иван Мандев, и ДКТ „Дора Габе“ Петър Петков, директорът на дирекция „Култура“ в община град Добрич Диана Борисова, както и двамата заместник областни управител Красимир Николов и Живко Желязков. Директорите на театрите представиха накратко пред заместник-министър Димитров състоянието на сградите на двата театъра, като подчертаха, че за разлика от други културни институти в страната, театрите в Добрич се радват на публика и са сред водещите в страната.

Заместник-министър Румен Димитров подчерта, че двата театъра в Добрич – драматичния и кукления, са пример за добър мениджмънт и добави, че именно храмовете на културата – театри, читалища и други културни институти, имат съществена и важна роля във възпитанието на младите хора днес. Той увери, че правителството се ангажира да помогне за ремонтите на покривите на сградите на двата театъра.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен