Левски взе реванш от Добруджа 07

Тимът от Добрич записа осма загуба

Отборът на Левски София надигра като гост Добруджа 07 (Добрич) с 3:0 (27:25, 25:13, 26:24) в мач от четиринадесетия кръг на Суперлигата при мъжете, който се игра в пълната зала „Добротица“.

 С това волейболистите на „сините“ взеха реванш от добруджанци, които ги отстраниха от участие за финалната фаза на Купата на България. С този успех левскарите отбелязаха осма победа в шампионата, като с шест загуби и 24 точки заемат пето място във временното класиране. Тимът от Добрич записа осма загуба, като с шест победи и 17 точки заема седмо място в таблицата.

 Над 1200 зрители подкрепяха домакините в дербито, като градусът в залата бе на високи обороти.  Въпреки тригеймовия успех, двубоят бе изключително оспорван, с много обрати и смяна ни водачеството. С изключение на втората част, в която „сините“ тотално надделяха, в другите два гейма се получи много голяма равностойност, като гостите пречупиха съперника във важните моменти. Сините показа по-голяма устойчивост и концентрация, като устояха на домакинския фактор и подкрепа. От своя страна добричлии изпуснаха да вземат третия гейм и да направят интрига. Домакините водеха с 23:20, но не успяха да го затворят в своя полза. Гостите стопиха пасива, а след равенството 24:24, отново повалиха съперника и изковаха чиста победа за шампионата.

Източник: bgvolleyball.com