Красен Кралев: Да извадим спорта от партийните битки

Държавата ще въведе контрол при лицензирането на фитнес инструкторите

Да извадим спорта от партийните битки. За това апелира в предаването „Ексклузивно“ спортният министър Красен Кралев. Той призова опозицията да подкрепи новия закон за физическото възпитание и спорта, който предстои да се гледа и на второ четене в парламента.

"Държавата ще въведе контрол при лицензирането на фитнес инструкторите", обяви министърът на спорта Красен Кралев. По този начин ще се контролира и разпространението на забранени субстанции като допинга сред аматьорите.

Това са само част от промените които са залегнали в новия закон за физическото възпитание и спорта. През март той ще се разглежда и на второ четене в парламента. Той предвижда още вкарване на бизнеса в спорта, както и задължителни учители по физическо за децата от 1-4 клас.

Красен Кралев се обяви за изграждане на втори лифт в Банско заяви че много се спекулира по темата в момента. В момента тече и техническа експертиза за ски-влек Заека на Витоша, обяви Кралев. Още следващата зима е възможно там да има чисто нов влек.Снимка на Деня

Златна есен в парк "Кайлъка"