Ревизоро: Толкова скъпи коли и имоти у нас будят недоумение

Само по себе си да имаш луксозен автомобил не е престъпление

"България е една от най-бедните страни в ЕС. И толкова много красиви скъпи коли и имоти на глава от населението будят недоумение". Това заяви за Нова Телевизия Емил Димитров-Ревизоро. Той коментира предстоящите проверки на хора, купили си скъпи коли и имоти в последните години.

В срок от 3 месеца данъчните, прократурата и полицията трябва да установят с какви средства са закупени луксозните коли и имоти на близо 370 души.

Те влязоха в полезрението на инспекторите, след като придобили недвижима собственост на стойност над 500 000 лева, както и луксозни автомобили.

"Ако главният прокурор не е разпоредил проверка, след като е сезиран за тази ситуация, представете си каква ще е реакцията на хората", коментира той, като в същото време допълни, че да си богат не е лошо.

Ще се проверяват доходите на купувачите, данни за продавачите на имотите, както и кой управлява реално луксозните автомобили в момента.

"Ако вие не сте работили цял живот, но баща ви е един крупен бизнесмен и има заводи, той може да ви купи. Но ако се окаже, че вие и цялото ви семейство никога не сте работили, е ясно каква е ситуация", смята Ревизоро.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен