Йотова: България винаги ще има нужда от силни лидери като Стамболов

Политика

30-01-2018, 14:10

Снимка:

facebook

Автор:

Дани Стоянов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Йотова: Фокусът в работата ми бяха нашите сънародници зад граница

Днес образът на Стамболов, именно в своята противоречивост, трябва да служи като пример на съвременни лидери и политици

Френският вестник „Фигаро“ някога написа за Стамболов, че той е въплъщение на българската енергия. От тази енергия и от този пример имаме нужда днес повече от всякога. Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова на тържествена церемония по повод 164 години от рождението на Стефан Стамболов, която се проведе пред паметника на революционера и държавника в София, предаде прессекретарията на президентството.

Според Илияна Йотова максимата, че не е важно колко дни има в живота ти, а е важно колко живот има в дните ти, сякаш е писана за Стефан Стамболов – само на 33 години революционер, борец за освобождение, политик, държавник в едни от най-трудните периоди в нашата история.

„Днес образът на Стамболов, именно в своята противоречивост, трябва да служи като пример на съвременни лидери и политици. Защото един от проблемите пред България днес е острият дефицит на силни хора, на хора, които могат да отстояват своите идеи, да се борят за страната си, да се борят за националното“, отбеляза вицепрезидентът. По думите й Стефан Стамболов е човекът, успял да положи основите на българската държавност.

„Едни безусловно го подкрепят, други не само чакат, но желаят смъртта му“, посочи Илияна Йотова и подчерта, че Стамболов е показал какво означава да си лидер, да отстояваш интереса на България така, както ти го виждаш. „Колко политици и държавници днес имат своята визия за развитието на страната – дали вярна или не, но която твърдо да отстояват“, попита вицепрезидентът.

След края на словото си Илияна Йотова положи венец пред паметника на Стефан Стамболов.