К. Каракачанов: Нека да направим референдум за въпросите от Истанбулската конвенция

Ако гражданите са съгласни за еднополовите бракове – чудесно, ако не са – още по-добре

„Ако искаме да успокоим обществото един път завинаги, нека да направим референдум с въпросите „за“ или „против“ е българското общество еднополовите бракове, три или повече пола, джендър идеологията да влиза в учебните програми и да приключим въпроса“, каза пред журналисти в Народното събрание министърът на отбраната Красимир Каракачанов за предложението на БСП за референдум за Истанбулската конвенция.

„БСП предложиха референдум с въпрос, който е адресиран до т.нар. Истанбулска конвенция. С такъв въпрос референдум не може да се направи, защото ще бъде върнат от Конституционния съд. Конвенцията си има име“, посочи той. „Съмненията в обществото са, че чрез тази Конвенция и впоследствие чрез други законодателни промени ще ни бъде наложено да приемем еднополови бракове, джендър идеологията, трети пол“, заяви Красимир Каракачанов. „Днес е Истанбулската конвенция, утре ще бъде друга конвенция – това е политика, която се налага, не много демократично от определени европейски кръгове от членките на ЕС“, изтъкна той.

Ако българските граждани кажат „Да, ние сме за еднополови бракове“ – чудесно. Ако кажат „Не“, още по-добре“, каза още Каракачанов. „Нацията е в демографска криза, а ние ще учим децата как да си сменят пола, вместо да ги учим на морални, човешки, български ценности“, коментира той. „Има разлика между хомосексуализма и еднополовите бракове, както и между хомосексуализма и трети пол. Не се бъркам на никого какви са сексуалните му предпочитания и не искам някой да ми налага на мен, че има трети или 14-ти пол“, посочи Красимир Каракачанов.

„Не е ли неравенство между половете бащата ти да те продаде на 12 години. Хайде да решим проблема тук, смятаме, че ще го решим с Истанбулската конвенция ли?“, попита министърът. В отговор на въпрос стабилна ли е управляващата коалиция с оглед мнението на вицепремиера Валери Симеонов за референдума за Истанбулската конвенция, Красимир Каракачанов коментира: „Валери Симеонов е с 10 години по-голям от мен, държи да му викам батко. Този път съм пропуснал да се консултирам с него, но смятам, че съм прав. Ако смята, че въпросът не трябва да се изяснява, е негово лично мнение, аз имам свое“.