В. Радев: Мутрите не се връщат

Като гражданин искам убийствата веднага да се разкриват, но не стават веднага нещата

Времената на мутрите не се връщат. Това заяви силовият министър Валентин Радев в ефира на БНР. Мин. Радев изтъкна, че разкриваемостта на убийствата е много голяма, полицията си върши работата.

"През 2016 г. имаше 79 убийства. От тях са разкрити 67. През 2017 година - 95, а от тях са разкрити всички без едно, тоест 94. Виждате как работи полицията", изтъкна министърът. Радев обясни още, че като министър е доволен, но като гражданин искал убийствата да се разкриват веднага.

Все пак той вижда активността, вижда желанието, с което хората работят.

"Като гражданин искам убийствата веднага да се разкриват, но не стават веднага нещата. Трябва да бъдем перфектни, трябва да намерим доказателства, така че те да издържат. Трябва да се знае, че всеки, който наруши закона, рано или късно ще понесе неговата тежест", обясни МВР-шефът.

"Планирано е работата на лабораторията да се усили", каза Валентин Радев. Той обясни, че се предвижда и преструктуриране в Института по криминалистика скоро. Радев похвали колегите си криминалисти.

"Колегите са много добри, но понякога експертизите са толкова много, че се налага да използваме и частни лаборатории както в случая с шесторното убийство в Нови Искър", допълни вътрешният министър.

По думите му друга толкова добре пазена граница като българската - няма. Така министрите на вътрешните работи в ЕС оценили границата ни. Според Радев е очевидно, че границата е пазена добре.

"Ние построихме такава механична ограда за близо 30 километра. Сега я насищаме с европейски средства, които използваме за камери, лазери. Днес сутринта дежурният ми докладва: 0 мигранти на вход, 0 мигранти в страната, 0 мигранти на изход, а такъв натиск имаше през 2014, 2015 година", доволен е министър Радев.