2020 г. е крайният срок виетнамските общежития да бъдат премахнати

Мисия София

13-02-2018, 10:19

Снимка:

bnt.bg/ кадър

Автор:

Дани Стоянов

Всичко от Автора

Още по Темата:

В "Красна поляна" отново протестираха срещу "Виетнамските общежития"

Хората имат основателни причини да протестират срещу комплекса, тъй като той е сред основните замърсители на въздуха

До 2020 г. всички сгради, част от така наречените виетнамски общежития трябва да бъдат разрушени. Това заяви пред БНТ районният кмет на квартал Красна поляна Иван Чакъров. По думите му, хората имат основателни причини да протестират срещу комплекса, тъй като той е сред основните замърсители на въздуха. Какво каза още той, вижте в интервюто на Тереза Ставрева.

"След много срещи и комисии, сме поели ангажимент заедно със Столичната община, поетапно да решим този проблем, който наистина е много сериозен и от много години. Съборихме както знаете вече три от блоковете. Предстои тази година през лятото да махнем и 12-ти блок, който е най-близо до "Рижки проход" и до блоковете на хората, така че каквото сме обещали ще се опитаме да го изпълним", обясни Чакъров.

"Блокове са предназначени за жилищно строителство, мисли се, може би ще бъдат продадени, има интерес от инвеститори, например има интерес от един от инвеститорите за голям супермаркет, зависи от инвеститорския интерес. Разбира се няма да строим жилища за социално слаби, за да не ни обвинят, че премахваме едни такива жилища, за да създадем едно такова друго гето" каза той.

"обещаваме 12-ти блок да бъде съборен. До 2020-та година обещаваме да бъде категорично разрешен проблемът с виетнамските общежития, но пак казвам, много зависи и от намирането на подходящи терени и обособяването на такива жилища, където редовните наематели да бъдат настанени", каза още кметът на Красна поляна.