Млади автори в Балчик ще творят под мотото "140 години свободна България"

На 28 февруари ще бъде подредена и експозицията от художествени творби

Млади автори в Балчик ще творят под мотото "140 години свободна България", съобщават от общината, която е сред организаторите на конкурса за детско и ученическо творчество.
Всички, които обичат българското слово, могат да се включат в надпреварата за рецитаторско майсторство или да напишат есе, стихотворение, разказ, посветени на България. От младите автори се очаква да почерпят вдъхновение от делото на националните герои,от природните забележителности, традиции и обичаи.
Художници и фотографи също могат да пресътворят в рисунки, фотоси и произведения на приложното изкуство пейзажи, исторически обекти, народни празници, посочват от общината. Конкурсът ще насърчи учениците да създадат и видеоклипове и други мултимедийни продукти, които ще бъдат представени в навечерието на националния празник Трети март. На 28 февруари ще бъде подредена и експозицията от художествени творби.
Конкурсът ще продължи през април, когато на сцената ще излязат певци, танцьори и рецитатори, а децата от всички детски градини ще се включат в празника "Моята България".
Общинският конкурс е за всички таланти на възраст от пет до 18-годишна възраст, пише БТА.