Студенти посрещат китайската Нова година във ВУМ

Обикновено празненствата са изключително пищни и продължават две седмици

Днес, група международни студенти от Висше училище по мениджмънт (ВУМ) организират посрещане на годината на жълтото земно кучето. От новия семестър във ВУМ Добрич се обучават четирима студенти от Китай, които са инициатори на празненството и ще запознаят студентите и посетителите на ВУМ с основните китайски традиции за отбелязване на празника. За случая студентите са подготвили декорации, видео презентации, традиционен чай и най-интересното – типичните червени пликове със специални пожелания. Вечерта, младежите ще поканят на гости в общежитието на ВУМ свои гости, студенти от България и други държави, за които ще приготвят традиционни за празника ястия.

Студентите ще посрещат желаещи да разберат повече за традициите по посрещане на празника между 12:00 и 13:30 ч., днес във фоайето на Висше училище по мениджмънт, гр. Добрич.

Нова Година е един от най-честваните празници в Китай. Обикновено празненствата са изключително пищни и продължават две седмици. Традиционно всичко се украсява в червено, а подаръците често са червени пликове с „пари за късмет“.

Тази година е поредната, в която ВУМ посреща студенти от Китай. От друга страна, висшето училище е изградило партньорство, което позволява студенти от България да учат безплатно във водещия Университет по счетоводство и финанси – Ликсин в Шангхай.

В допълнение, студенти от висшето училище всяка година правят учебни пътувания до далечната страна. В рамките на тези пътувания, те се срещат с лидери на големи компании, които споделят ценен опит и дават полезни съвети. През изминалата учебна година студенти от MBA програмата посетиха Университет по икономика и бизнес (Capital UniversityofEconomicsandBusiness) в Пекин, където правиха съвместни бизнес проекти с местните студенти – допълват още от ВУМ.