Старозагорски художник организира българска изложба във Франция

На входа на вила Катала ще бъде поставено Българското знаме, като изложбата е изцяло с български характер

Известния старозагорски художник Ивайло Иванов, организира гупова изложба на артисти във Франция под наслов "България - съвременното изкуство” в партньорство с Българо-Френската културна Асоциация в Noisy-le Grand (4 зона на Париж), вила Катала - едно културно средище, където всяка седмица се провеждат концерти изложби, театри.

Грандиозните картини на Николай Панайотов, рисунките и картините на Константин Константинов, играта на цветове на Христо Бозуков, картинните композиции на Лариса Илиева, също така картините, мозайките и скулптурите на старозагореца Ивайло Иванов.

Изложбата ще се проведе от 3-ти до 31-ви март, вернисаж на 10 март от 19:00 часа. Предвидена е конференция върху българската история на 17 март (Людмила Манолова -архитект по тракийски паметици). Посланикът на Република България във Франция е потвърдил своето присъствие, изложбата се провежда под патронажа на Българското посолство в Париж. На нея ще присъстват Мадам Brigitte Marsigny, кмет на Noisy-le Grand-Конселие на регион Ил де Франс и Marylise Martins, културно аташе към кметството и културните прояви.

На входа на вила Катала ще бъде поставено Българското знаме, като изложбата е изцяло с български характер.

Вила Катала е разположена в голям парк с редки растителни и дървесни видове което я прави един своеобразен ботанически парк. В него са разположени и модерни скулптури. По време на вернисажа ще могат да се опитат български ястия и български вина. Експозицията представлява 60 произведения от 5-мата автори и е подредена в 3 зали.