И. Калфин: Темата за Балканите е много важна за нас

И е много важно за подготовка на позицията на Съвета на ЕС

В студиото на БНТ Ивайло Калфин от АБВ заяви, че от тук нататък за нас е много важна темата за Балканите. И ако търсим политическото решение на Съвета на ЕС, той трябва да даде много ясна перспектива на Западните Балкани.

"Това няма да стане на неформален съвет на външните министри. Този съвет е много важен, за да подготви Съвета през май месец, който също ще е неформален, в който вече държавните глави ще обсъждат с държавните глави на Балканите какво ще се случва", обясни Калфин.

"И е много важно за подготовка на позицията на Съвета на ЕС. Тук ние трябва да решим какво искаме. Това са задачи, които трябва да се решат от Европейския съвет. И тук ще се види до къде отива нашето председателство, колко е амбициозно. Първият успех го направихме безспорно. Бих разделил институциите - Комисията, Съвета, ЕП. Днес и утре и националните парламенти имат тук заседание. Комисията по външна политика и отбрана е домакин на една значима конференция на комисиите по външна политика и отбрана на страните-членки от ЕС", коментира той.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"