Убиха 36-годишен мъж във Владиславово

Жертвата и обвиняемият, били приятели от детството

Криминалисти от ОДМВР-Варна са установили извършител на тежко умишлено престъпление – убийство на млад на мъж,  съобщават от МВР. От Окръжната прокуратура като обвиняем по случая е привлечен 36-годишният В. А. Той ще отговаря за престъпление по член 115 от НК и е задържан с цел довеждането му в съда за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража”.  Жертва на тежкото криминално деяние е 34-годишният Я. Й. от града, приятел от детството на В. А.

На 14 февруари 2018 г. гражданин е подал сигнал в ОД на МВР за човек в безпомощно състояние пред блок в кв. „Владиславово” във Варна. На мястото е открит и транспортиран в болницата 34-годишен мъж, адресно регистриран в същия жилищен блок. Малко по-късно пострадалият починал в линейката на път за болницата. Причина за смъртта му са множество травматични увреждания.

До момента проведените процесуално-следствени действия установили, че жертвата е живеел в дома на В. А. от два месеца. Преди това Я. Й. водел скитнически начин на живот. Вечерта на 13 срещу 14 февруари между двамата възникнал конфликт и домакинът нанесъл  побой на пострадалия. Снимка на Деня

Зимни нюанси от плевенския парк "Кайлъка"