Добруджа 07 би Черно море (видео)

Спорт

18-02-2018, 10:10

Снимка:

Кадър: Добруджа ТВ

Автор:

dobrichutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Осма победа постигна Добруджа 07 (видео)

Добруджа 07 приема Тетевен Волей

На 20 февруари добруджанци гостуват на Хебър

Своята десета победа в Суперлигата успяха да вземат тази вечер в зала Добротица волейболистите на Добруджа 07. Те се наложиха с категоричното 3:0 над съседите от Черно море. Така момчетата на Петър Пенев успяха да си върнат за загубата с 3:1 във Варна през първия сезон. В отделните части 25:23, 25:22, 25:21. Преди началото на мача капитанът на Добруджа 07 Димитър Маринков подари волейболна топка на един от най-върлите фенове на отбора - Желязко Георгиев- Морския, който днес навърши 70 години. Почти неизменно той присъства на всеки мач и придружава отбора, когато се организират гостувания, заедно с колоритната агитка от Добрич. 
Невъзможността на Жулиен Георгиев да вземе участие в мача поради контузия затрудни играта на добричлии, които трябваше да заложат на младия Петър Христосков като диагонал.
Най-оспорвана бе първата част. Тя вървеше равностойно почти до края на гейма, когато
грешки  при изпълнение на начален удар на Георгиев и на Иванов дадоха предимство на Добруджа за 25:23.
Във втората част инициативата бе на страната на гостите, които имаха преднина и на първото (7:8) и на второто техническо прекъсване (14:16), след което Христо Енков замени основния плеймейкър Денимир Димитров, заработи и блокадата на Добруджа и геймът приключи при резултат 25:22.
В трети гейм, идентично на втори, варненци бяха по-резултатни в началото и натрупаха 4 точки преднина при първия задължителен таймаут (4:8). Точковото предимство на гостите се запази до второто техническо прекъсване (14:16), когато атака на Чавдаров през центъра и блок на Христосков доведоха до изравняване. Опитът си каза думата и Добруджа успя да затвори гейма при 25:21. 
С най-много точки за домакините в този мач е капитанът Димитър Маринков- 12, Денис Чавдараво има точка по-малко – 11, Мартин Мечкаров, който  във втори и трети гейм  замени Нешев, постигна 10 т.
За Черно море Стефан Иванов реализира 17 т.
  Със своята десета победа добруджанци се доближиха на 1 победа  от шестия в класирането - Левски и на 2 от петия – Хебър, с когото играят във вторник, 20 февруари, от 18.30 часа в Пазарджик. Мачът ще се предава по Диема Спорт.  
Репортаж на Дана Михайлова, Стефан Калев и Павлина Живкова

Източник: МГ Добруджа