Осма победа постигна Добруджа 07 (видео)

В 16-тия кръг на Суперлигата

Добруджа 07 надигра Арда Кърджали с 3:1 в мач от 16 кръг на Суперлигата. В отделните части 25:18, 25:27, 25:15 и 25:18.
Капитанът Маринков отсъства по лични причини, което наложи промяна на основния състав на домакините. Те стартираха с Петър Христосков като посрещач и Николай Тодоров като основно либеро, а Христо Христов бе записан като полеви играч.
Първият гейм бе спечелен от добруджанци категорично с резултат 25:18, въпреки че допуснаха цели 10 грешки, срещу 8 на своите противници. Младият Христосков се вписа успешно в играта на своите съотборници.
Втората част бе равностойна до самия край, като резултатно за гостите от Кърджали се включи младежкият национал Симеон Топузлиев. Той замени Замфиров още в края на първи гейм. При 25:25 треньорът на гостите Иван Халачев върна Замфиров, който успя да отбележи 26-та точка за Арда, а атака в аут на Христосков сложи край на гейма при резултат 25:27.
Силите на Арда стигнаха дотук и в третия гейм те бяха пометени от Жулиен Георгиев, Денис Чавдаров и  компания. Заработи блокадата на Добруджа и те затвориха частта с 10 точки разлика в своя полза – 25:15.
Четвъртият гейм започна равностойно и на второто техническо прекъсване добруджанци имаха едва точка преднина 16:15, но успяха да се концентрират и с няколко отлични отигравания от страна на Жулиен Георгиев, подкрепян от бившия капитан на Арда Невен Нешев и отлично представилият се в тази среща Денис Чавдаров, затвориха гейма и мача в своя полза 25:18 и 3:1.
23 т. в т.ч. 2 блока и 2 аса отбеляза Жулиен Георгиев за победата, 16 т. добави Денис Чавдаров, от които 9 блока и 2 аса.
С 8 победи и 8 загуби Добруджа продължава да е на 7 място във временното класиране с актив от 23 т.
Арда са на предпоследното 11 м. с 2 победи и 14 загуби и актив от 12 т.
  Вижте изявленията на Невен Нешев, Денис Чавдаров, ст.треньорът на Добруджа 07 Петър Пенев и президента на Арда Милко Багдасаров.
Репортаж на Дана Михайлова, Стефан Калев и Павлина Живкова

Източник: МГ Добруджа