В Добричката община ще бъде направено проучване за състоянието на водоснабдяването

Добруджанци

22-02-2018, 17:30

Снимка:

DobrichUtre.bg

Автор:

dobrichutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Полагат нов водопровод в Стожер

Подготвиха проект за водоснабдяването на село Стожер

Подготвя се проект за нов водоснабдителен тръбопровод в Стожер

В община Добричка ще бъде направено проучване за състоянието на водопреносната мрежа и водоснабдяването на всички селища, реши общинският съвет на свое заседание днес, съобщава БТА.
Има села, които с дни остават без вода, и хората бедстват, коментира кметът на общината Тошко Петков, като добави, че подмяната на водопроводи е особено належаща по отсечки от републиканската пътна инфраструктура, които предстои да бъдат рехабилитирани. Кметът посочи, че такъв ремонт се предвижда на пътя от Добрич до курортния комплекс "Албена", който минава през село Бранище. Водопроводът по централната улица в селото трябва да се смени, за което са необходими 135 000 лева, и общината ще търси финансиране на проекта, поясни кметът.
По думите му се подготвя проект, като вече текат съгласувателни процедури с институции, и за нов водоснабдителен тръбопровод в най-голямото село в общината - Стожер. Строителните работи се очаква да надхвърлят 1 400 000 лева.
Очаква се докладът за състоянието на водоснабдяването в Добричката община да бъде готов през май. Кметската управа ще настоява в двустранно споразумение с "ВиК" дружеството да посочи обектите в района, които ще обнови със свои инвестиции.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен