Подготвят нов цветен облик за центъра на София

Мисия София

25-02-2018, 09:28

Снимка:

wikipedia

Автор:

Дани Стоянов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Фандъкова: ИТ са сред най-бързо развиващите се индустрии в София

Новата наредба се очаква да бъде внесена в общинския съвет до края на февруари

Зелен опал, шоколад или антрацитносиво – това са част от цветовете, които се предвижда да дадат новия облик на центъра на София. Общинските съветници ще уеднаквят визията на обектите в централната градска част като преместваемите павилиони, спирките на градския транспорт ,пейките и кошчетата за боклук.Специални изисквания ще има и за облика на заведенията по бул. „Витоша”.

Наредбата предвижда поне 2 метра свободна ширина за преминаване на пешеходци при поставяне на летни градини към заведенията от двете страни на улицата, ако тя е с ширина под 5,40 м. При по-големи улици мястото за поставяне на маси и столове не може да надвишава 1/3 от ширината на улицата. Определени са и минимални размери на маса за хранене.

Новата наредба се очаква да бъде внесена в общинския съвет до края на февруари .След това ще има един месец за обществено обсъждане и документът ще влезе за разглеждане в СОС през април. След приемането на наредбата собствениците на обекти и павилиони в центъра на града ще имат гратисен период, за да пригодят летните си градини към новите изисквания.