Томаш: „Доволен съм от характера на отбора“

тарши треньорът на „Берое“ Александър Томаш говори пред медиите след победата над „Етър“ с 2:1

Ето какво сподели той пред камерите:

– Г-н Томаш, коментарът ви за този двубой? Доволен ли сте?

– Да, доволен съм от победата. На моменти съм доволен и от играта. Nаправихме много хубави неща, чисто футболни. Имахме ситуации още в началото. Спомням си Камбуров как отклони елегантно към Леони, смяната на позициите, трябваше само едно насочване. През втората част Цонев и Охене направиха две двойни подавания, там Охене бе задължен да даде на Камбуров – ставаше 3:1 и ще се забавляват до края. Като цяло съм доволен от характера на отбора. Във втори мач поред получаваме от нищото гол и момчетата успяват да се върнат. Това ми направи добро впечатление и мога само да ги поздравя.

– Играхте доста силно след първия гол, но „Берое“ отново бе изоставащ в резултата. На какво отдавате това?

– Ще трябва по-задълбочен анализ да направим. Или липса на концентрация, или трудно влизане в мача. Момчетата вече усещат, че наистина може да се превърнем в добър отбор. Не ми се струва, че е някакъв вид подценяване, а по-скоро недооценяване на ситуации. Във Варна получихме гол с първата атака на „Черно море“, а сега при първата ситуация на съперника и то от статично положение. пак казвам – браво на момчетата за старанието, което проявиха, но това трябва да ни е обица.

– Предстоят два мача, в които такива грешки могат да струват скъпо…

– Не само такива. Видях и други грешки, но няма да ги споделя с вас. Да, това са два мача, в които само ще се забавляваме, ще изпитваме удоволствие и ще играем футбол.

– Ще играят ли освободено футболистите?

– Ние изпълнихме това, което бяхме начертали в началото. От тук нататък „Берое“ може само да спечели. Трябва да изградим отбор и играем така, както всички искат да ни виждат.

– Направихте промени в защитата. Доволен ли сте от тази гледна точка?

– Доволен съм до толкова, доколкото двамата централни защитници бяха перфектни.

– Предстои сгъстена програма. Сигурен ли сте в момчетата и физическото състояние?

– Да. Сега ще починем и съм сигурен, че момчетата са подготвени.

Източник: beroe.bg