Цв. Цветанов: Коалиционният съвет ще реши за оставката на Петкова до четвъртък

В управлението на ГЕРБ за 10 години не сме приватизирали нито една структура, която е от национална инфраструктура

Политическият съвет между „Обединени патриоти“ и ГЕРБ ще реши за оставката на Теменужка Петкова. Това каза зам.-председателят на ПП ГЕРБ и председател на парламентарната група на партията Цветан Цветанов в предаването „Лице в лице“ по БиТВ.

„По всяка вероятност коалиционният съвет ще бъде в сряда или в четвъртък. Всичко ще зависи от времето на всичките участници в този съвет. Когато се съберем, ще обсъдим всички теми“, коментира Цветанов. По думите му в момента няма сделка за ЧЕЗ, а предварителен договор.

„В управлението на ГЕРБ за 10 години не сме приватизирали нито една структура, която е от национална инфраструктура. И „Булгартрансгаз“ и ЕСО все още са държавни. Сделката за ЧЕЗ е изповядана в Чехия между две частни компании. Хубавото в този случай е, че има конкретно лице, а не поредната офшорка. Докато не бъде проверено всичко от българските органи, не смятам, че трябва да правим заключения, защото това ще бъде погрешно“, допълни той.

„Много остра реакция беше изразена от опозицията. Защо не я направиха преди година, преди 5 месеца, преди 3 месеца, а се направи сега?“, запита Цветанов. По думите му това дали тази сделка ще повлияе на кабинета зависи от проверката на органите.

„Вярвам в българските институции, защото сме направили независими органи, които да могат да бъдат равно отдалечени от политическите решения и да могат да контролират този процес. Теменужка Петкова беше персонално атакувана за близостта с въпросната Гинка. Видяхте, че самата Гинка каза, че се познава с Теменужка Петкова. Тя не иска да остави никакви съмнения за това, че може да се намеси в реализирането на тази сделка“, подчерта Цветанов.

Той бе категоричен, че не е човек, който ще взриви коалицията, а човек, който иска да гради мостове, за да могат да имат 4-годишен управленски мандат.