Зимната обстановка в Бргаско продължава да е усложнена

Мисия Бургас

28-02-2018, 08:55

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

И към Бургаско нахлува голям студ

Няма данни за бедстващи хора

Зимната обстановка продължава да е усложнена. Рано сутринта беше обявен неучебен ден за всички училища на територията на общината. Снегопочистването е затруднено заради продължаващия снеговалеж. Общинският кризисен щаб се свърза с управителите на големите фирми в Бургас и собствениците на кооперации, които разполагат с тежка техника, за да се включат в почистването на града. В момента има частично прекъсване на тока в централна градска част заради авария на трафопост. Без ток е село Драганово. Движението по междуселските пътища е затруднено. С приоритет се почистват трасетата на градския транспорт, пред детските градини, социалните и болничните заведения. Реагира се навсякъде, където има закъсали превозни средства. Няма данни за бедстващи хора.

Обилният снеговалеж, придружен със силен вятър, ограничи движението на Айтоския и Ришкия проход. Забраната е за автомобили над 12 тона, съобщиха за Флагман.бг от Областното пътно управление (ОПУ).
Всека минута обстановката се усложнява. Участъци от магистрала „Тракия” също са затворени.

Според прогнозите снеговалежът ще продължи до вечерта.  

Всички пътища на територията на Община са отворени, но движението е затруднено. Призоваваме гражданите да не ползват личните си автомобили, ако не е наложително.