В. Сидеров: Държавата трябва да присъства в ЕРП-тата

Ако Борисов обмисля по някакъв начин държавата да си върне изцяло ЧЕЗ, мога само да го поздравя

Поддържам тезата, че държавата трябва да присъства в ЕРП-тата, не само в ЧЕЗ, да има блокираща квота от 34 процента т. нар. златна акция. Това коментира пред журналисти в парламента лидерът на „Атака“ и председател на ПГ „Обединени патриоти“ Волен Сидеров.

Според него по този начин българският потребител ще види, че е защитен. Сидеров подчерта, че още при първоначалното решение чешка държавна фирма да купи българска, представено, по думите му, за приватизация, е бил против, тъй като е „порочно отдаване на български индустриални мощности на ниска цена“. "В момента виждаме последиците, но и объркване", коментира още лидерът на ПГ на Обединени патриоти.

"Ако Борисов обмисля по някакъв начин държавата да си върне изцяло ЧЕЗ, мога само да го поздравя", коментира още той. Но отбеляза, че при такава хипотеза трябва да си кажат думата финансовото министерство и МС.

По думите му, БСП политически е яхнала тази тема. "Използвали са една сделка да атакуват премиера и правителството, това не е коректно", категоричен бе той.