В. Симеонов: Опозицията има интерес от сваляне на правителството

Няма бежански наплив, през последния месец никой не е преминал през оградата с Турция

Опозицията има интерес от сваляне на правителството, включително и партиите, които не са удовлетворени от резултатите от последните избори и не са в парламента. Това каза пред журналисти в парламента вицепремиерът Валери Симеонов в отговор на въпрос смята ли, че някой „клати“ правителството.

„Виждам, че има логика в такова становище. Кой може – този, който има интерес – опозицията“, коментира той.

„Оставката на Теменужка Петкова не е искана, тя е едноличен неин акт“, посочи Валери Симеонов.

Попитан ще подкрепи ли оставката ѝ, той уточни: „Трябва да изслушаме становището ѝ, както и констатациите утре на ДАНС, КЗК и НАП. Тогава мога да имам някаква позиция“.

"Вече имаме ограда, бежански наплив няма. Никой не е преминал през последния месец", коментира вицепремиерът.

„Искаме да поправим една грешка, че не е включена поддръжката на оградата по границата в закона“, обясни той. „В противен случай се губи много време за обжалване, а оградата е съоръжение, което има собствен живот. То непрекъснато е подложено на климатични и атмосферни влияния“, посочи Валери Симеонов.

„Имаме няколко места, на които има паднали вековни дървета и са повредили оградата. Да правим обществена поръчка за това просто е безумие. Апелирам да проявите разум и патриотизъм“, заяви Валери Симеонов. „Промяната е крайно необходима за България. От онези 160 млн. евро, издействани от Бойко Борисов, все още не са поставени камерите, защото има обжалване на поръчката“, каза още той.