Отлага се въвеждането на синя зона в Несебър

Туризъм

03-03-2018, 11:00

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Несебър ще изпълнява проект за европредседателството

Нужни са още проучвания, твърди Николай Димитров

Засега внедряването на синята зона в Община Несебър се отлага. Това стана ясно на днешното заседание на Общински съвет. По време на сесията кметът на Несебър Николай Димитров оттегли от дневния ред докладна записка относно проект за обособяване на „Синя зона“ в жк. „Черно море“ със зони за кратковременно и преференциално паркиране и схема в обхват на „Синя зона“ на ул. „Иван Вазов“, Несебър /в участъка между жк. „Черно море“ и с. Равда./ 
Градоначалникът изложи мотивите си за това решение с необходимостта от още време за проучване на нагласите, специфичните изисквания и изготвяне на анализи за дейността.  
В тази връзка кметът съобщи, че Наредбата за реда и условията за паркиране на синя зона и режим на платено и преференциално паркиране в Община Несебър, която предстоеше да бъде внесена в някоя от близките сесии, се отлага, поради необходимостта от още време за работа по нея, краткото време до началото летния туристически сезон, необходимостта от проучване на определена специфика, както и необходимостта да бъде обсъдена с по-широк кръг жители на общината, за да се получи  оптимален ефект от внедряването й, а именно по-добра организация и регулиране на движението в Община Несебър.