Продължават протестите в защита на задържания пловдивски лекар

Общество

05-03-2018, 09:42

Снимка:

nova.bg/ кадър

Автор:

Дани Стоянов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Съпругата на лекаря, убил крадец: Не е агресивен, много се грижи за нас

За втори пореден ден граждани, колеги и близки на д-р Иван Димитров ще се съберат пред сградата на полицията в Пловдив

И днес продължават протестите в защита на задържания пловдивски лекар Иван Димитров, обвинен за убийството на 38 годишен мъж, който е нападнал семейството му. Демонстрацията ще се проведе пред сградата на Второ районно полицейско управление в Пловдив.

За втори пореден ден граждани, колеги и близки на д-р Иван Димитров ще се съберат пред сградата на полицията в Пловдив, за да изкажат подкрепата си за задържания лекар. Припомняме, че Прокуратурата повдигна обвинение за убийство на д-р Димитров. Според задържания, в петък двама мъже нахлули през нощта в дома му, докато той и семейството му спели. Докторът ги усетил, опитал се да хване единия, но бил наръган с нож. По-късно единият мъж беше открит мъртъв върху капака на автомобил. Оказа се, че той е с 9 присъди за кражби. Името му е Жоро Джевизов – Плъха.

В сряда ще бъде гледана мярката му за неотклонение. Хората обаче настояват доктор Димитров да бъде пуснат на свобода. Предвиденото от закона наказание за престъплението, в което е обвинен Димитров е лишаване от свобода от 10 до 20 години.