Днес прокуратурата решава дали да пусне д-р Иван Димитров

Досега от прокуратурата и полицията се въздържат от коментар по случая, провокирал обществено напрежение

Днес се очаква да стане ясно дали прокуратурата в Пловдив ще внесе искане до съда за удължаване срока на задържане на д-р Иван Димитров. Медикът е обвинен за смъртта на криминално проявен мъж, който влезе в дома на лекаря в края на миналата седмица с цел кражба.
Наложената от прокуратурата 72-часова мярка за задържане на Иван Димитров изтича тази вечер в 17:30 ч., каза адвокатът му Георги Кутрянски:
"Трябва да се вземе решение дали ще бъде поискано постоянно задържане под стража, а то се прави от прокурора до съда. Ако такова не бъде направено, след 17:30 ч. клиентът ми трябва да бъде освободен", съобщи Кутрянски пред БНР.
За същия час е насрочен и поредният протест в Пловдив в подкрепа на д-р Димитров. Участниците в протеста са категорични, че медикът трябва да бъде освободен, защото с действията си е защитил своето семейство. Те настояват и за приемането на законови промени, регламентиращи правото на самозащита. Досега от прокуратурата и полицията се въздържат от коментар по случая, провокирал обществено напрежение.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"