Борисов: Не можем да обещаем държавни пари за прохода Петрохан

1,6 млрд. ще отидат за пътя Видин - Ботевград

За прохода Петрохан не можем да обещаем държавни пари, държавата го подготвя за концесия. Това каза министър-председателят Бойко Борисов по време на заседание на Министерски съвет, предаде Агенция „Фокус“.

„На срещата, която направихме с колегите за Петрохан, сме се разбрали – държавата го подготвя за концесия. Тъй като 1,6 млрд. ще отидат за пътя Видин – Ботевград, тунелът няма финансово-икономическа обосновка към момента, сме се разбрали да го предлагаме на инвеститори, които идват в България. Държавни пари в момента не можем да обещаем, можем да обещаем всички процедури, които към момента вървят, и да кажем: „Ето ви го, готов е за концесиониране“, и да направим опит за публично частно партньорство“, каза още Борисов.

„Благодаря на всички, които бяха на срещата, защото това е наш приоритет и искаме да си го направим. 800 хил. камиона минават по този път. Така че стягайте се, не случайно и при тол системата имаше яростна съпротива, защото по 1,5 млн. лв. губим на ден, вместо да ги даваме един ден на Видин, един ден на Враца, един ден на Монтана“, коментира Борисов. Вицепремиерът Валери Симеонов уточни, че тези проекти са заложени в програмата на коалиционното правителство. „Не става въпрос за гасене на пожари, те са заложени и ще бъдат реализирани“, каза той.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"