Митроглу донесе победата на Марсилия в Тулуза с 2:1

Руди Гарсия направи отлични смени

Марсилия се затвърди на третото място в Лига 1 след победата с 2:1 като гост над Тулуза. Мачът бе традиционно труден срещу този съперник. Още повече,че отборът на Руди Гарсия трябваше да играе без своята звезда Флориан Товен, който получи контузия в първият осминафинал от Лига Европа спечелен на "Велодром" срещу Атлетик Билбао с 3:1.

Товен се превърна в изключително важна фигура за марсилци. В една класация за най-добри млади футболисти в Европа водена от Мохамед Салах от Ливърпул, Товен е на десето място. Предполага се,че Товен ще може да играе на реванша в Билбао.

Но на стадиона в Тулуза нямаше как да излезе. Марсилия откри с гол на Окампос, но рано допуснаха изравняване.
През втората част треньорът Руди Гарсия направи две отлични смени. Вкара в игра Димитри Пайет и Костас Митроглу. При една показна тяхна атака започната от Пайет бе завършена от Митроглу със страхотен удар под напречната греда за победното 2:1. Така Митроглу вече има четири попадения в мачовете за първенство за Марсилия.

Въпрос на няколко кръга е ПСЖ да стане шампион. Монако държи второто място. Марсилия е на трето. Лион засега са четвърти. А битката за петото място, което дава право за участие в Лига Европа е ожесточена. От пето до осмо място в рамките на две точки разлика са се вместили Нант, Рен,Ница и Монпелие.

Както винаги първенството във френската Лига 1 продължава да бъде интересно.